Bøker!

Jeg har alltid vært en lesehest. Og boksamler. Det er noe eget ved å kikke på bokryggene og tenke på innholdet i bøkene. I årenes løp er det blitt litt for trangt i bokhyllene. Takk og pris for Kindle som tar liten plass fysisk, men som kan romme nærmest en uendelighet av godt lesestoff.

Nå har jeg satt meg som mål å ikke eie flere bøker enn de som får plass i bokskapene som er bestilt og ventes 3. mai.

“Gi-bort-hyller” har jeg hatt i flere år, men hyllene tømmes for sakte.

I 2003 meldte jeg meg inn i Bookcrossing.com. Et unikt konsept der en registrerer boken en vil gi bort, gir den et nummer og publiserer hvor den vil bli lagt ut. Meningen er at den som finner boka skal registrere funnet, lese boka, og gjerne legge den ut igjen.

I 2003 var tiden tydeligvis ikke moden for dette. Tre bøker ble lagt ut, men det ble aldri registrert at noen hadde plukket dem med seg.

Nå prøver jeg igjen, og kanskje tiden er moden for å gi bort bøker og samtidig oppleve spenningen ved at de blir funnet og lest av andre bokelskere?

Prøver meg med en enkel paperback: Damenes Detektivbyrå nr. 1. Lett underholdning av god kvalitet. Får tenke litt på hvor jeg skal legge den fra meg. Kanskje i et kjøpesenter? Følg med!

http://www.bookcrossing.com/

This entry was posted in Bookcrossing. Bookmark the permalink.

Leave a Reply