Quilt er qlt!

Defiinitivt en ny hobby!

Jeg kan jo sy, tenker jeg alltid, og setter i gang med å sy det jeg trenger. Først et veggteppe til soverommet. Før det var ferdig fikk jeg melding om kommende statusskifte fra “bare” mor til mor og MORMOR! Her var det ingen tid å miste. Krabbeteppemønster lå allerede bokmerket hos Moda Bakeshop Jeg gikk i gang med vindmølleteppet. Kjapt å kutte trekanter med moderne utstyr :-). Først da fire lag stoff og fyll lå i symaskinen klar for quiltesømmer gikk det opp for meg: JEG HAR JO ALDRI QUILTET FØR! Jojo, et par grytelapper kanskje, og et lite veskelokk. Dette er noe helt annet! Prøvde først litt frihåndsquilting, kjempemorsomt, men ikke for dette teppet. Skrå striper da? Etter to sømmer er jeg overbevist om at det heller ikke egner seg her. Sømmer på langs og på tvers blir løsningen. Takk til Ellen Marie i Husflidslaget som i høst tipset meg om at det er lurt å skifte retning på sømmene. Det reddet meg nok her. Mens jeg vanligvis kniper munnen sammen og tier stille når folk bagatelliserer feilene med “det skal gå an å se at det er håndlaget”, kommer jeg til å godta slike utsagn om dette teppet…

I morgen blir det ferdig, i påsken får Edward sitt første teppe fra mormor.

This entry was posted in Håndarbeid. Bookmark the permalink.

Leave a Reply